Trion samlad i Chamonix!!

Äntligen!
Efter en sen kväll hemma hos både OC och MG lyckades vi packa våra resväskor till bristningsgränsen. Det var knappt att väskorna fick plats i den smurfblåa BMW:n. Incheckningen på Arlanda gick fin fint. Med endast handbagage gick vi igenom säkerhetskontrollen utan anmärkning och direkt vidare till Tax-free butiken för att inhandla lite färddryck. Två flaskor Smirnoff, en Baileys och en Absolut med ett rött sexigt fodral. När vi kommit ombord på planet och var redo att lyfta kom beskedet vi inte ville höra. Planet var försenat med minst en timme. Det är så himla typiskt när det enda man vill är att planet ska lyfta och ta oss till paradiset. Precis en timme senare så rullade planet ut på startbanan och jetmotorerna startades upp och den klassiska känslan när man precis ska flyga iväg infann sig.

När vi landat på Geneva Airport så tog det lång tid innan vi fick våran packning. Grodätarna gillar att krångla till allting och deras system för att lasta ut specialbagage är inte top notch om man säger så. Efter lite armbågar och arga blickar lyckades vi till slut komma ut från flygplatsen och möta upp Ande, våran chaufför till Chamonix. Andy var en riktig alpguru och det märktes att han hade kolla på allt man kan tänka sig om skidåkning i alperna. OC var nervös att han skulle komma fram med två spräckta skidor för när Andy skulle lasta in skidorna laddade han på för kung och fosterland för att få in dem i minibussen. Det knastrade, och lät precis som om skidorna just blivit sönderfrasade. Aj aj!

Väl framme i Chamonix sud mötte VDS upp oss utanför SouthBar och hjälpte oss med packningen upp till den enorma lägenheten. Vi firade ankomsten med att gå direkt till SuperU och handla mat och en låda bira. Mästerkocken VDS lagade en grym välkomstmiddag. Korv med pasta och ketchup har nog aldrig smakat så gott!
Under resten av kvällen tog vi det lugnt och testade att blåsa upp madrassen som OC ska sova på i tre månader. Vi får se hur lång tid det tar innan någon sticker ett litet hål i den eller när puspunkan börjar.

Nu till idag!
Vi tog lite sovmorgon och ställde ingen klocka. Alla tre vaknade med ett ryck nästan samtidigt. Det var kanonväder ute, solen sken och snön låg vackert över bergstopparna.
Här ska åkas skidor!
Vi åt lite gröt och tog bussen till Les Grands Montets och köpte liftkort och åka lift upp till toppen.
Efter ett par sköna åk med nya lagg tog vi lunch och njöt av det fina vädret och den sköna stämningen.
Med sköna åk och nya repor i belagen har vi nu avverkat första dagen i backen tillsammans och det känns inte annat än toppen. Det här äventyret kommer att bli GULD!
Nu väntar kvällsmat (schysst korv, pasta och ketchup igen) och lite party!

yallabyeochhejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0